A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Корсунь-Шевченківської міської ради

Німецько-українські зустрічі молоді

Дата: 12.09.2018 09:22
Кількість переглядів: 12

10, 11 вересня в Заповіднику відбулась низка заходів у рамках проекту «Втеча та вигнання», який реалізується відповідно до програми «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді» фонду «EVZ» (Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє».)

       Головною метою програми є інтенсифікація відносин із Україною, підтримка молодих людей з Німеччини та України, які мають активну позицію щодо демократичних цінностей. Учасниками заходів у Заповіднику були учні Корсунь-Шевченківської гімназії та гімназії імені Отто Гана з міста-побратима Гіфгорна (Німеччина).

       10 вересня гімназисти працювали у фондах Заповідника, де вивчали спогади учасників та очевидців Корсунь-Шевченківської наступальної операції, знайомились із документами про корсунців, вивезених на примусові роботи до Німеччини під час Другої світової війни, а також із низкою світлин, зроблених у м. Корсуні в 1944–1945 роках тощо. 11 вересня учасники проекту познайомилися з експозицією музею історії Корсунь-Шевченківської битви та відвідали виставку «Україна – понад усе!», що експонується в художній галереї Заповідника. На виставці відбулася зустріч із учасниками бойових дій на Сході України – головою громадської організації «Спілка воїнів АТО Корсунщини» Іваном Журавльовим та вчителем історії міської загальноосвітньої школи № 1 Анатолієм Іваненком, а також із Оленою Білоушенко, бабусею Сергія Білоушенка, який загинув у 2014 році, захищаючи східні рубежі України, та з переселенкою зі Сходу України Тамарою Артамоновою, музейним працівником із м. Макіївки.

      Наприкінці зустрічі гості відповіли на низку запитань гімназистів із Німеччини. Директор гімназії імені Отто Гана Сюзанне Піларскі у своєму виступі наголосила на важливості цього спілкування, адже німецькі учні мало поінформовані про події в Україні, зокрема про Революцію Гідності та війну на Сході України. За результатами роботи в Заповіднику гімназисти підготують презентації.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень