A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Корсунь-Шевченківської міської ради

Що маємо знати про ЗНО-2018

Дата: 10.01.2018 12:09
Кількість переглядів: 11

Що маємо знати про зовнішнє незалежне оцінювання 2018 року

Зовнішнє незалежне оцінювання в 2018 році відбудеться з 22 травня по 13 червня.

Тестування учасники складатимуть з одинадцяти предметів. Не буде проводитися ЗНО з російської мови.

Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів (українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови).

Випускникам старшої школи закладів загальної середньої освіти результати ЗНО з трьох предметів будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації.

Тестові завдання в сертифікаційних роботах відповідатимуть програмам ЗНО, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки від 03.02.2016 №77 «Про затвердження програм зовнішнього незалежного оцінювання для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на базі повної загальної середньої освіти».

Для визначення результатів ДПА у формі ЗНО зараховуватимуться результати виконання всіх завдань сертифікаційної роботи з фізики, хімії, біології, географії, іноземної мови (профільний рівень) або частини з них (українська мова і література, математика, історія України, іноземна мова (академічний рівень)).

У 2018 році для проведення ЗНО з іноземних мов будуть використовувати тести двох рівнів складності: академічного та профільного. Випускники, які бажають проходити ДПА з іноземної мови у формі ЗНО та вивчали її на рівні стандарту або академічному, під час реєстрації на зовнішнє оцінювання мають вибрати рівень складності завдань «академічний».

Випускники, які бажають проходити ДПА з іноземної мови у формі ЗНО та вивчали її на профільному рівні, під час реєстрації обирають рівень складності завдань «профільний».

Новацією цих тестів буде частина «Розуміння мови на слух», що передбачає прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

У 2018 році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури будуть складати учні (слухачі, студенти) професійно-технічних закладів та закладів передвищої освіти, які в 2018 році отримають повну загальну середню освіту. Їм результати тестування з цього предмета зарахують як оцінки державної підсумкової атестації.

Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 06 лютого по 19 березня 2018 року. Вносити зміни учасники зможуть з 06 лютого по 02 квітня 2018 року.

Інформацію про час та місце проходження ЗНО учасники отримають зі своєї інформаційної сторінки до 30 квітня 2018 року.

Для визначення результатів ЗНО-2018 з кожного предмета буде встановлено поріг «склав/не склав», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Усі учасники ЗНО, які подолали поріг, отримають оцінку за шкалою 100-200 балів. Для сертифікаційних робіт з різних предметів поріг «склав/не склав» буде різний.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання буде оголошено до 15 червня (математика, українська мова і література, іноземні мови, біологія) та до 21 червня 2018 року (історія України, географія, фізика, хімія).

Учасники, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання через поважні причини, зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії, що триватиме з 02 по 11 липня 2018 року.

Реєстрація осіб для участі в пробному ЗНО триватиме з 09 до 31 січня 2018 року через мережу Інтернет на сайті КРЦОЯО (http://kievtest.org.ua). Реєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО. Учасником пробного ЗНО зможе стати особа, яка зареєструється для його проходження та здійснить оплату не пізніше 07 лютого 2018 року.

Пробне ЗНО дає можливість: ознайомитися з процедурою проведення ЗНО; підготуватися психологічно до проходження ЗНО; ознайомитися з форматами сертифікаційних робіт; орієнтуватися в різних формах завдань; розрахувати час на виконання сертифікаційної роботи; потренуватися в заповненні бланків відповідей; отримати результат за виконання завдань пробного ЗНО.

Кожен зареєстрований може скласти тести не більше ніж із двох предметів. Пробне ЗНО буде проводитися:

24.03.2018 – українська мова і література

31.03.2018 – математика, історія України, біологія, географія, хімія, фізика, англійська, німецька, французька, іспанська мови.

Щоб отримати результати пробного ЗНО-2018, учасник, за бажанням, уводить відповіді, позначені в його бланку відповідей, до сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання» (з інформаційної сторінки «Особистий кабінет»):

з української мови і літератури 24-26.03.2018

з усіх інших предметів 31.03-02.04.2018.

УЦОЯО оприлюднить правильні відповіді до завдань пробного ЗНО на своєму сайті (http://testportal.gov.ua):

з української мови і літератури 26.03.2018

з усіх інших предметів 02.04.2018.

УЦОЯО оголосить результати пробного ЗНО:

з української мови і літератури 30.03.2018

з усіх інших предметів 06.04.2018.

До своїх результатів учасник матиме доступ із власної інформаційної сторінки на сайті КРЦОЯО (http://kievtest.org.ua).

Особливості вступної кампанії: вступники на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання подаватимуть заяви для вступу тільки в електронній формі.

Кожен вступник має право подати сім заяв на місця державного та регіонального замовлення не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Мінімальне значення кількості балів вступних випробувань для вступу на основі повної загальної середньої освіти для спеціальностей у галузі знань «Охорона здоров’я» – 150 балів. Будуть дійсні сертифікати 2016, 2017 (окрім іноземних мов), 2018 років.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень