A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Корсунь-Шевченківської міської ради

Про конкурс для вчителів німецької мови «Моя школа майбутнього»

Дата: 05.02.2018 16:40
Кількість переглядів: 27

В рамках Українсько - німецького року мов оголошено конкурс для вчителів німецької мови «МОЯ ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО». Ініціатором проекту за підтримки Міністерства освіти і науки України став Goethe-Institut в Україні.

Вчителі та учні шкіл, де вивчають німецьку мову, можуть подати проект на конкурс “Моя школа майбутнього”. Переможці поїдуть до Німеччини та познайомляться з освітніми інноваціями цієї країни. Учасники, які посядуть друге та третє місце, отримають цінні призи.

Учасники конкурсу мають у творчій формі розказати про позитивні зміни освітньої реформи. Приміром, тема конкурсного проекту може бути пов’язана з цифровими технологіями, можливостями міждисциплінарних уроків або компетентнісного підходу у навчанні учнів.

Хто може брати участь?

  • Усі державні загальноосвітні школи, де викладається німецька мова, або школи, де вона вводиться з 2018/2019 навчального року.
  • Команда має складатися мінімум з 2 осіб, принаймні один із членів команди має викладати німецьку мову, як першу чи другу іноземну. Усі члени команди мають бути офіційно працевлаштовані в школі.
  • Принаймні одна група учнів має бути частиною проекту. Група учнів може складатися зі школярів будь-якого року навчання (також будь-якого класу чи дисципліни) – головна передумова – щоб учні як клас або група вивчали німецьку мову.

 

 

Завдання конкурсу

Для участі у конкурсі необхідно реалізувати проект спільно з учнями Вашої школи (класу, групи з певної дисципліни або учнями з різних класів) та подати Ваше напрацювання - проектну документацію німецькою мовою.
 ПРОЕКТ повинен

  • сприяти апробації обраного змісту реформи освіти; мова не йде про теоретичний напрямок реформи
  • опрацьовувати актуальне відношення до регіону / міста, де знаходиться школа, до шкільного повсякдення учнів та включати німецьку мову як один з предметів шкільної програми
  • реалізовуватися разом з учнями українською чи німецькою мовою (німецька мова на вибір, не є обов’язковою умовою)
  • проводитись за участі учнів на уроці або в позаурочний час на вибір під методико-дидактичним супроводом вчителів
  • містити приклади, ідеї, пропозиції тощо з реформи освіти та її конкретного втілення або висвітлювати можливість такого втілення
  • слугувати «прикладом належної практики» також для інших шкіл та груп учнів (найкращі набори проектної документації будуть опубліковані на вебсторінці Goethe-Institut в Україні).

 

ДОКУМЕНТАЦІЯ  повинна:

  • бути написана німецькою мовою
  • бути складена за зразком оформлення документації (опис проекту: вихідне становище, ідеї та цілі, документація проведення, представлення результатів). Проекти розроблені за іншою схемою не розглядатимуться!
  • містити ілюстраційні матеріали, що включають в себе фотографії, плакати тощо до проектної роботи чи результатів проекту (у вигляді файлу на USB флеш-накопичувачі, CD- чи DVD-диску українською чи німецькою мовою)
  • мати чіткий список дидактично-методичного планування та кроків
  • мати сформульоване вихідне становище, постановку питання (проблематики), очікувані зміни, цілі та результати проекту     

 

Термін подачі проектів – 31 березня 2018 року

 

Докладніша інформація (вимоги до кандидатів, умови участі, зразок документації): 

https://www.goethe.de/ins/ua/uk/spr/unt/ver/nus.html

 

Відскановані документи потрібно надсилати на адресу :

Viktoria.Korzhyk@goethe.de

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень