A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Корсунь-Шевченківської міської ради

Про проведення XХІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості

Дата: 23.11.2023 08:35
Кількість переглядів: 54

На виконання Указу Президента України  від 22 березня 2002 року № 284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості», відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах сімї та молоді від 29 серпня 2003 р. № 585/529/875, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 09 вересня 2003 р. за № 779/8100, листа Міністерства освіти і науки України від 16 листопада 2023 р. № 1/18099-23, ХХІІІ Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!», (далі – конкурс) проводиться в чотири етапи з 01 листопада 2023 року до 25 лютого 2024 року.

До розгляду в конкурсі приймаються роботи, присвячені національно-визвольній боротьбі українського народу за свободу й незалежність, та з нагоди відзначення 210-ої річниці від дня народження великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

Епіграфом до творчих робіт пропонуємо слова Тараса Шевченка: «Смійся, лютий враже! Та не дуже, бо все гине,  Слава не поляже» («До Основ’яненка»).

Творчі роботи (оригінали) переможців ІІ етапу конкурсу в номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення» у друкованому та електронному варіантах приймаються до 08 січня 2024 року за адресою: 18003, м. Черкаси, вул. Бидгощська, 38/1, КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», каб. 207.  

У конкурсних роботах бажано розкрити боротьбу українського народу, спрямовану на ліквідацію іноземного панування та національного гноблення, завоювання національної незалежності, історію формування та діяльність регіональних осередків руху Опору, патріотизм та героїзм, самовідданість і відвагу українських патріотів, які стали на захист нашої держави проти російської агресії.

Конкурсна робота, що раніше не подавалася до участі в інших наукових і творчих конкурсах регіонального та державного рівнів, може бути виконана одним або кількома авторами. Наставниками конкурсантів можуть бути вчителі, викладачі, керівники гуртків тощо.

Роботи з історії повинні мати дослідницький характер із обов’язковим залученням оригінальних джерел та складатися зі вступу, у якому автор обґрунтовує мету свого дослідження; основної частини, у якій розділи повинні мати назву та обов’язкове логічне завершення структурних компонентів основної частини; висновку; списку використаних джерел та літератури.

Творчі роботи з літератури на вказану тему можуть бути за вибором автора різноманітними за жанром. Поетичні доробки учнів подаються в довільній формі.

Тексти творчих робіт роздруковуються на папері формату А4, шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал полуторний. Обсяг до 20 сторінок.

Поля: ліве – 30 мм, нижнє і верхнє – по 20 мм, праве – 10 мм. Сторінки рукопису послідовно нумеруються, починаючи з обкладинки і до останньої сторінки. Список літератури наводиться в кінці тексту в алфавітному порядку.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень